HR & BEWUST LEIDERSCHAP

Bewuste HR professionals maken organisaties sterker

Geld is ‘gebonden energie’ en de energie van een organisatie draait om mensen. Dat betekent dat jij als geen ander deskundig bent, waar het gaat om de essentie van jouw organisatie. Hoog tijd om je knowhow over de werking van energie te vergroten.

HR als drager van innovatie

Als creatie betekent het toevoegen van energie aan nieuwe structuren, dan zou jij wel eens de beste drager van innovatie kunnen zijn. Ontdek hoe je met een bewuste balans van energie en minimale structuur, grote innovaties tot stand kunt brengen.

Van zelfsturend naar bewust leiderschap

Wie het proces van leiderschap doorgrondt, zal ontdekken dat het niet bepaald wordt door een structuur of functie. Want het is de autoriteit die je uitstraalt die bepaalt hoever je leiderschap reikt. Bewust Leiderschap maakt de meester in jezelf zichtbaar.

Trends en masterclasses

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends? Interessante masterclasses volgen? Met experts discussiëren over onderwerpen die jouw vakgebied raken? Sluit je aan bij onze community.

HR UITGELICHT

VAN ONBEWUST NAAR BEWUST

Erover denken is niet hetzelfde als iets bewust doen. Door de overstap van onbewust naar bewust, krijgen vragen op het gebied van gedrag, ethiek en ontwikkeling een rijkere betekenis.

SYNCHRONE BESTEMMING

Leiderschap krijgt vorm vanuit belangen. Wanneer mensen bewust worden van hun bestemming, worden ook de belangen helderder. Door deze met de organisatie te synchroniseren kan er een nieuwe flow ontstaan.

HET ONKENBARE KENNEN

Zelfs wanneer je beschikt over de perfecte methodieken en de beste hr-tools, lukt het niet altijd om alles boven water te krijgen. Weet dan dat het menselijk systeem mogelijkheden heeft om het onkenbare kenbaar te maken.

De training Fundamentals 1

opleidingsdag bewust leiderschap

Een stevig fundament leggen, om de sturende en aantrekkende krachten van mens en organisatie beter te kunnen hanteren.

Maar bovenal het zelf ervaren van een nieuw ‘level’ in jezelf, misschien wel het belangrijkste baken, op dit pad van ontwikkeling.

Bewust Leiderschap 2

opleidingsdag bewust leiderschap

Door inzicht te krijgen in de modi van bewustzijn, ontwikkel je een eenvoudig en buitengewoon krachtig perspectief op de werking van menselijk gedrag.

Dit maakt het doorvoeren van veranderingen en het analyseren van performance gemakkelijker.

Bewust Leiderschap 3

opleidingsdag bewust leiderschap

Het uitbalanceren van je kracht en het ontwikkelen van zuivere intuïtie, leggen de basis om je autoriteit neer te zetten.

De innerlijke groei die je in deel doormaakt, geeft je de vrijheid om alles wat je waarneemt krachtig en helder te uiten.

Persoonlijk meesterschap

bewustzijn op hoog niveau

Ons meesterschap programma staat op zichzelf. Het is voor mensen die hun kracht tot aan de uiterste grenzen, willen hanteren.

Een ultieme staat van zijn, waarbij je in de persoonlijkheid meester wordt over het ego.

HR MANAGER – ONBEWUST GENIAAL

Een echt mensen-mens, vol passie en enthousiasme vindt hij van zichzelf.
Want als HR manager in een grote organisatie, rent hij van de ene bijeenkomst naar het volgende bilat.

Wanneer je wat langer praat, lijkt hij van binnen toch wat minder enthousiast dan van buiten. In zijn hart voelt hij het verlangen om mensen echt te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Daarbij lijkt zijn dagelijkse praktijk hem vast te binden in organisatorische rompslomp, salaristechnische ego’s en uitgekauwde beoordelingssystemen.

Hij voelt zich genoodzaakt om mee te gaan in het rendementsdenken, al is hij niet bang om de gebaande paden te verlaten. Trots vertelt hij over het opleidingsportaal, waar medewerkers zelf kunnen kiezen wat ze willen.

Een kolossaal aanbod van vaktechnische trainingen, tot in de meest vreemde uithoeken, is waar zijn medewerker hun persoonlijke budget aan kunnen besteden. Onlangs koos een van hun mensen voor de een opleiding tot ‘nagel verzorging specialist’.

We zijn het er over eens dat het ook wel een beetje vreemd is. Waar het gaat om de investering in bedrijfsmiddelen is zijn organisatie heel gericht en precies in wat wel en niet wordt gekocht.

Nu gaat het over medewerkers en dan lijkt onbeperkte vrijheid het beste wat hij kan bieden. Zelf zou hij liefst zoveel mogelijk medewerkers richting de ontwikkeling van hun bewustzijn willen sturen. Maar daar krijgt hij de handen niet voor op elkaar.

Hij weet dat zijn bazen daar eigenlijk niet zoveel belang bij hebben. Een onbewuste medewerker is een bange medewerker. En angst is de beste manier om controle te houden. Verdeel en heers, het adagium waar hij zich in zijn studententijd altijd tegen heeft verzet.

Het grappige is dat we nu samen aan tafel zitten omdat een groep medewerkers, zelf de weg naar bewustzijnsontwikkeling heeft gevonden. Nu loopt hij eens niet het risico. Het is simpelweg het gevolg van het gekozen systeem.

Steeds meer mensen druppelen nu, met hun vrije persoonlijke budget, door het membraan van de macht. Ze komen terecht in de wereld van bewust handelen en lossen op die manier de verstikkende structuur van de ‘winst’ als vanzelf op.

Wie het laatst lacht, lacht het best zegt hij en drukt me de hand. Helaas moet ik door naar een volgend bilat. Tot volgend jaar.

Met plezier begeleiden we je medewerkers, denk ik bij mezelf.

(dit is een artikel uit ons Bewust Leiderschap Magazine, wil je meer lezen?)

Rien Hagenaars Ceo Bewust Leiderschap Academy

Rien Hagenaars CEO Bewust Leiderschap Academy

Het is verleidelijk om persoonlijke ontwikkeling als soft skills ondergeschikt te maken, aan de ontwikkeling van rationele kennis. Maar daar doe je jezelf geen recht mee.

Want wie in deze tijd een vooraanstaande rol als hr professional wil innemen, behoeft een fundamenteel inzicht in de werking van menselijk gedrag.

Dus ben je op zoek naar manieren om het beste uit jezelf te kunnen halen, dan ben je bij ons op de juiste plaats. Want Bewust Leiderschap is geen herhaling van trucs en technieken die je wel kent.

Neen, Bewust Leiderschap maakt je bewust van de meester die in jou schuil gaat. Bovendien daagt het je uit om deze naar buiten te brengen.

En daar is niets softs, zweverig of onduidelijks aan. Het is geen toeval, dat veel meesters van deze tijd, actief zijn in het finance domein.