IT & BEWUST LEIDERSCHAP

Bewuste IT’ers maken organisaties sterker

Informatie is ‘energie in een structuur’. Dat betekent dat jij als geen ander deskundig bent, waar het gaat om de energie van systemen. Hoog tijd om je knowhow over de werking van energie te vergroten.

The next revolution is the evolution of consciousness

Als je dacht dat AI de mensheid gaat veranderen, dan loop je een stap achter. Want er is al een menselijk algoritme dat sneller en krachtiger werkt . Sterker nog, je maakt er veel vaker gebruik van dan je denkt. In Bewust Leiderschap ontdek je wat het is en hoe dit werkt.

Van agile naar bewust leiderschap

Sinds de opkomst van IT, werpt het ongeveer elke vier jaar haar ‘huid af’. Daarbij draait het steeds om de vraag, hoe IT veranderingen succesvol te implementeren? Wie begrijpt hoe menselijk gedrag werkt, weet wat er nodig is om een verandering te realiseren.

Trends en masterclasses

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends? Interessante masterclasses volgen? Met experts discussiëren over onderwerpen die jouw vakgebied raken? Sluit je aan bij onze community.

IT UITGELICHT

VAN ONBEWUST NAAR BEWUST

Erover denken is niet hetzelfde als iets bewust doen. Door de overstap van onbewust naar bewust, krijgen vragen op het gebied van gedrag, ethiek en techniek een rijkere betekenis.

SYNCHRONE BESTEMMING

Leiderschap krijgt vorm vanuit belangen. Wanneer mensen bewust worden van hun bestemming, worden ook de belangen helderder. Door deze met de organisatie te synchroniseren kan er een nieuwe flow ontstaan.

HET ONKENBARE KENNEN

Zelfs wanneer je beschikt over de perfecte tools en de beste hardware, lukt het niet altijd om alles boven water te krijgen. Weet dan dat het menselijk systeem mogelijkheden heeft om het onkenbare kenbaar te maken.

niveau 1

opleidingsdag bewust leiderschap

Een stevig fundament leggen, om de sturende en aantrekkende krachten van mens en organisatie beter te kunnen hanteren.

Maar bovenal het zelf ervaren van een nieuw ‘level’ in jezelf, misschien wel het belangrijkste baken, op dit pad van ontwikkeling.

niveau 2

opleidingsdag bewust leiderschap

Door inzicht te krijgen in de modi van bewustzijn, ontwikkel je een eenvoudig en buitengewoon krachtig perspectief op de werking van menselijk gedrag.

Dit maakt het doorvoeren van veranderingen en het analyseren van performance gemakkelijker.

niveau 3

opleidingsdag bewust leiderschap

Het uitbalanceren van je kracht en het ontwikkelen van zuivere intuïtie, leggen de basis om je autoriteit neer te zetten.

De innerlijke groei die je in deel doormaakt, geeft je de vrijheid om alles wat je waarneemt krachtig en helder te uiten.

Vivere

bewustzijn op hoog niveau

Ons meesterschap programma staat op zichzelf. Het is voor mensen die hun kracht tot aan de uiterste grenzen, willen hanteren.

Een ultieme staat van zijn, waarbij je in de persoonlijkheid meester wordt over het ego.

WANNEER JE KUNT INSTAPPEN

De eerst volgende Bewust Leiderschap niveau 1 start 9 maart

PRINCE PIETER PROJECT

Vroeger was ik als projectmanager een ‘Pietje precies’. Met uitgebreide MS project charts richtte ik mijn vergrootglas op milestones, tasks en resources. Ik verslond de ene Prince na de andere Agile en Scrumde er lustig op los.

Nog steeds kom ik ze in grote getale tegen. De pietje precies, deadline managers. Natuurlijk is zorgvuldigheid belangrijk. Maar nog nooit ben ik erin geslaagd om hiermee een groot project succesvol tot een einde te brengen.

Het duurde jaren voordat ik doorkreeg dat mijn succes in projecten, niet lag in mijn strakke technische benadering. Op een gegeven moment realiseerde ik me, dat deze dingen meer dienden als dekmantel voor mijn intuïtie en menselijkheid.

Het was in de laatste week van een zomervakantie, nu al weer jaren geleden, dat ik doorkreeg dat ik beter kon investeren in een ander pad. Het begon met een week Fundamentals. De meest bijzondere week in mijn leven.

Na ruim 15 jaar projecten managen dacht ik alles wel gezien te hebben. Maar die week opende mijn ogen en maakte me bewust hoe ik, de Senior Project Manager, eigenlijk professioneel in de kinderschoenen stond.

Met al mijn grote ervaringen en woorden, had ik geen enkel benul van wat er zich in de onzichtbare dimensies tussen mensen afspeelde. Ik kreeg inzicht in de meest essentiële vragen, waar ik als professional elke dag mee te maken had.

Nu, na het alweer enige tijd geleden afronden van mijn opleiding Bewust Leiderschap, weet ik dat die inzichten nog maar het begin waren van een hele nieuwe visie op project management. Het stelt me in staat om de meest fascinerende en gecompliceerde projecten succesvol op te leveren.

Ik doe bij wijze van spreken nog steeds hetzelfde werk, maar nu op een hele verfrissende en nieuwe manier. Goed voor mezelf en goed voor mijn klanten.

Dus wie bij het lezen van het zoveelste bericht over falende ICT projecten denkt dat het niet anders kan: laat je verbazen, het is wel degelijk mogelijk om grote ICT projecten succesvol binnen de kaders op te leveren.

Wat het van je vraagt? De bereidheid om het werkelijk met jezelf aan te gaan.

(dit is een artikel uit ons Bewust Leiderschap Magazine, meer lezen?)

Rien Hagenaars Ceo Bewust Leiderschap Academy

Rien Hagenaars CEO Bewust Leiderschap Academy

Het is verleidelijk om persoonlijke ontwikkeling als soft skills ondergeschikt te maken, aan de ontwikkeling van rationele kennis. Maar daar doe je jezelf geen recht mee.

Want wie in deze tijd een vooraanstaande rol als IT professional wil innemen, behoeft een groot inzicht in de werking van menselijk gedrag.

Dus ben je op zoek naar manieren om het beste uit jezelf te kunnen halen, dan ben je bij ons op de juiste plaats. Want Bewust Leiderschap is geen herhaling van trucs en technieken die je wel kent.

Neen, Bewust Leiderschap maakt je bewust van de meester die in jou schuil gaat. Bovendien daagt het je uit om deze naar buiten te brengen.

En daar is niets softs, zweverig of onduidelijks aan.