PUBLIC SERVICES & BEWUST LEIDERSCHAP

Bewuste Public professionals maken organisaties sterker

Publieke systemen zijn grote velden van ‘energie en materie’. Dat betekent dat jij als geen ander deskundig bent, waar het gaat om het hanteren van krachtenvelden. Hoog tijd om je knowhow hierover te vergroten.

De Public sector als drager van innovatie

Als creatie betekent het toevoegen van energie aan nieuwe structuren, dan zou jij wel eens de beste drager van innovatie kunnen zijn. Ontdek hoe je met een bewuste balans van energie en minimale structuur, grote innovaties tot stand kunt brengen.

Van publiek naar bewust leiderschap

Wie het proces van leiderschap doorgrondt, zal ontdekken dat het niet bepaald wordt door een functie. Want het is de autoriteit die je uitstraalt die bepaalt hoever je leiderschap reikt. Bewust Leiderschap maakt de meester in jezelf zichtbaar.

Trends en masterclasses

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends? Interessante masterclasses volgen? Met experts discussiëren over onderwerpen die jouw vakgebied raken? Sluit je aan bij onze community.

PUBLIC UITGELICHT

VAN ONBEWUST NAAR BEWUST

Erover denken is niet hetzelfde als iets bewust doen. Door de overstap van onbewust naar bewust, krijgen vragen op het gebied van gedrag, ethiek en governance een rijkere betekenis.

SYNCHRONE BESTEMMING

Leiderschap krijgt vorm vanuit belangen. Wanneer mensen bewust worden van hun bestemming, worden ook de belangen helderder. Door deze met de organisatie te synchroniseren kan er een nieuwe flow ontstaan.

HET ONKENBARE KENNEN

Zelfs wanneer je beschikt over de perfecte infrastructuur en de beste tools, lukt het niet altijd om alles boven water te krijgen. Weet dan dat het menselijk systeem mogelijkheden heeft om het onkenbare kenbaar te maken.

De training Fundamentals 1

opleidingsdag bewust leiderschap

Een stevig fundament leggen, om de sturende en aantrekkende krachten van mens en organisatie beter te kunnen hanteren.

Maar bovenal het zelf ervaren van een nieuw ‘level’ in jezelf, misschien wel het belangrijkste baken, op dit pad van ontwikkeling.

Bewust Leiderschap 2

opleidingsdag bewust leiderschap

Door inzicht te krijgen in de modi van bewustzijn, ontwikkel je een eenvoudig en buitengewoon krachtig perspectief op de werking van menselijk gedrag.

Dit maakt het doorvoeren van veranderingen en het analyseren van performance gemakkelijker.

Bewust Leiderschap 3

opleidingsdag bewust leiderschap

Het uitbalanceren van je kracht en het ontwikkelen van zuivere intuïtie, leggen de basis om je autoriteit neer te zetten.

De innerlijke groei die je in deel doormaakt, geeft je de vrijheid om alles wat je waarneemt krachtig en helder te uiten.

Persoonlijk Meesterschap

bewustzijn op hoog niveau

Ons meesterschap programma staat op zichzelf. Het is voor mensen die hun kracht tot aan de uiterste grenzen, willen hanteren.

Een ultieme staat van zijn, waarbij je in de persoonlijkheid meester wordt over het ego.

HEEL HOLLAND KOOKT

Maria is senior communicatie adviseur bij een grote overheidsorganisatie. Ze adviseert top ambtenaren over hun communicatie met de media en het volk. Ze voelt zich er prima in thuis en fungeert als smeerolie in de politieke raderen.

Omdat het toch wat begon te kriebelen, besloot ze om het pad van Bewust Leiderschap op te gaan. En met het groeien van haar bewustzijn, begon ze zich ook steeds meer te realiseren hoe de kloof tussen overheid en inwoners een eigen dynamiek had.

Aangemoedigd door de discussie over de betrokkenheid van de gewone man bij de politiek, besloot haar organisatie tot een proef met burgerinspraak via het internet. Maria gaf leiding aan het project en tevreden keerde ze terug bij haar opdrachtgever.

De directe communicatie met het volk had relatief snel en eenvoudig, bruikbare informatie opgeleverd.

Tot haar verbazing bleek er nog een volgende stap in het proces. Iedere politieke partij ‘stopte de uitkomst in de eigen kookpot’. En veranderde zo de uitkomst waarmee ze naar buiten traden.

Het gevolg was dezelfde verwarring als voorheen, maar nu op een volgend level. De betrokkenheid was groot, maar vooral bij het eigen ‘kook’ proces. Het bracht Maria een nieuw inzicht. Haar volgende stap is, om de betrokken partijen zich bewust te maken van dit interne ‘kookproces’.

Op de vraag of ze er door ontmoedigd raakt, reageert ze lachend. Het bij elkaar brengen van grote belangengroepen is een geduldig proces. Maar met kleine zetjes op de juiste plaats, kun je zelfs de continentale platen naar elkaar toe bewegen.

(dit is een artikel uit ons Bewust Leiderschap Magazine, wil je meer lezen?)

Rien Hagenaars Ceo Bewust Leiderschap Academy

Rien Hagenaars CEO Bewust Leiderschap Academy

Het is verleidelijk om persoonlijke ontwikkeling als soft skills ondergeschikt te maken, aan de ontwikkeling van rationele kennis. Maar daar doe je jezelf geen recht mee.

Want wie in deze tijd een vooraanstaande rol als Public professional wil innemen, behoeft een groot inzicht in de werking van menselijk gedrag.

Dus ben je op zoek naar manieren om het beste uit jezelf te kunnen halen, dan ben je bij ons op de juiste plaats. Want Bewust Leiderschap is geen herhaling van trucs en technieken die je wel kent.

Neen, Bewust Leiderschap maakt je bewust van de meester die in jou schuil gaat. Bovendien daagt het je uit om deze naar buiten te brengen.

En daar is niets softs, zweverig of onduidelijks aan.